Whey is een pure en rijke bron van essentiële aminozuren. Dit zijn de bouwstenen die vetvrije spiermassa aanmaken en deze zorgen ervoor dat ze in stand worden gehouden. De meest zuivere vorm van Whey, is Whey Isolaat, bevat weinig to geen vet, lactose en cholesterol. Whey (Isolaat) staat bekend als een van de meest waardevolle supplementen voor bodybuilders, fitnessers en mensen die willen afvallen. Daarnaast staat Whey Isolaat centraal in het aanmaken, groeien en aansterken van de spieren. 

 

Wat is whey?

Whey Isolaat wordt gewonnen uit melk en bestaat uit korte aminozuur kettingen. Deze aminozuur kettingen kan ons lichaam enorm snel opnemen, meestal al binnen 15 minuten. Whey Isolaat heeft de hoogste biologische waarde van alle eiwitproducten op de markt. Dit betekent ook wel dat het de meest bruikbare vertakte aminozuren bevat. Naast dat Whey Isolaat een biologische waarde kan behalen van 157, scoort het ook een 1.14 op de schaal van eiwitverteerbaarheid. Het hoogst haalbaar. Bovendien versterkt Whey Isolaat ook nog eens het immuunsysteem en kan het optreden als anti-oxidant.

 

Whey Isolaat kan je bestellen in poedervorm, en is vaak iets duurder als een Whey Concentraat. Dit heeft te maken  met de mate van zuiverheid, whey isolaat is de meeste zuivere vorm. Het is nodig dat eiwitten dagelijks worden geconsumeerd aangezien het lichaam geen eiwitten kan opslaan. Een gemiddelde inname is 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Voor atleten is dit 1.3 gram per kilo lichaamsgewicht, en voor bodybuilders en mensen aan een eiwitdieet is dit zelfs tot 2 gram per kilo lichaamsgewicht.

Verschil Whey Isolaat en Whey Concentraat

Het verschil tussen Whey Isolaat en Whey Concentraat is dat Isolaat een veel hoger zuiver eiwitgehalte heeft (87% of meer). Supplementen met Whey Concentraat bevatten tussen de 50% en 80% zuivere eiwit en kunnen kunnen ook een mix zijn van concentraat en isolaat eiwitten. Producten met een laag eiwitpercentage bevatten vaak een hoger vet, lactose en cholesterol percentage. Dus probeer altijd en product te kiezen met een hoog eiwitpercentage. Met Whey Isolaat zit je altijd goed!

Whey Isolaat is een restproduct van het proces waar melk en kaas van wordt gemaakt. Voor de voordelen van Whey werden ontdekt vond men dit altijd maar vervelend restafval. Er zijn twee manieren om van dit restproduct goede Whey Isolaat te maken; ion-exchange filtration en micro- ultrafiltration. Lees meer over het verschil tussen whey isolaat en concentraat op Eiwit.nl

Hoge biologische waarde